LIGE NU:

Ingen regionale kroner til behandlerhuse

Sundhedsministeren skyder i dag et ønske fra Region Nordjylland om dispensation ned. Først om mere end et år kan ønsket om regionale kroner til behandlerhuse blive en realitet. Det kan give et storstilet projekt i Brønderslev dødsstødet.

Praktiserende læge Jesper Holmelund og hans kolleger i Brønderslev har i et par år arbejdet med at etablere et behandlerhus i byen. Men uden penge fra regionen til byggeriet kan projektet falde til jorden.

- Jeg kan godt frygte, at når den endelige finansiering af projektet ligger klar, så må vi droppe det, hvis ikke regionen er med, siger Jesper Holmelund til TV2/NORD.

Behandlerhuset skal ligge på markedspladsen og samle 14 læger og 2 fysioterapeuter på en matrikel. Behandlerhuset skal ikke bare gøre det nemmere for patienterne, men også trække nye læger til de tre ledige pladser for praktiserende læger der står tomme i Brønderslev.

- Det er jo velkendt, at yngre læger ikke vil være alene i en praksis. De vil arbejde sammen og den mulighed har vi ikke i Brønderslev i dag, siger Jesper Holmelund.

Det er blandt andet lejen af de tomme lokaler til de manglende læger regionen skal finansiere ved at være bygherre.

Regionen må bare ikke være udlejningsselskab og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen vil ikke dispensere fra loven og give Region Nordjylland lov til at finansiere behandlerhuset.

Idéen gives dog videre til en praksiskommission, der skal komme med bud på fremtiden for de praktiserende læger til foråret.

- Det nuværende lovgivning giver ikke muligheder for regionen. Derfor kan skal idéen omkring praksiskommissionen og hvis de så finder den brugbar, så skal vi måske ændre loven. Men i dag er det ikke en farbar vej, siger Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (Kons.).

- Der er jeg ikke tilfreds med. Vi har behov for en dispensation nu, så vi kan komme igang med at etablere behandlerhuse. Vi kan ikke vente til en gang næste efterår eller måske 2010, når kommissionen og det efterfølgende lovgivningsarbejde er klar, siger Ulla Astman Nielsen (Soc.dem.) Formand for regionsrådet i Region Nordjylland.