Seneste nyt

fra Nordjylland

Ingen vej tilbage: 230 stillinger nedlægges på nordjyske hospitaler i gigantisk sparerunde

- Det er at spille hazard med både patienter og medarbejdere.

Sådan siger Christina Windau Hay Lund, der er kredsforkvinde i Nordjylland i Dansk Sygeplejeråd.

For Region Nordjylland nedlægger 230 stillinger på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring og på Aalborg Universitetshospital i et forsøg på at bringe budgetterne i balance, sådan skriver region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Der er nemlig brugt 304 millioner for meget, og derfor svinger regionen sparekniven.

- Det er jo klart, at når man bliver færre - og det gør man unægteligt, når man afskediger - så er der mindre tid til at gøre det, man skal på en god måde, siger kredsforkvinden.

Det løb Kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund koldt ned ad ryggen, da hun hørte om de mange millioner, der mangler i kassen.
Det løb Kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund koldt ned ad ryggen, da hun hørte om de mange millioner, der mangler i kassen.
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord

I sidste uge fortalte Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, at regionen ville nedlægge 229 stillinger. Et tal som sygehusledelsen ikke ville forholde sig til, før de var 'faktuelle og reelle' og før at forretningsudvalget i regionen var orienteret.

Det skete på et møde mandag, og det står altså nu klart, at det endelige tal er 230. 

- Det er en svær økonomisk situation, og derfor er vi nødt til at stramme yderligere op, men det er vigtigt at understrege, at det ikke må påvirke patientsikkerheden eller patientrettighederne, siger hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital, Per Christiansen, og samme melding lyder fra hospitalsdirektør Henrik Larsen fra Regionshospital Nordjylland. 

De 230 stillinger, har ikke været besatte i et stykke tid på grund af ansættelsesstop, mens andre nedlæggelser resulterer i omplaceringer af medarbejdere.

- Man har haft de stillinger slået op, fordi der var brug for hænderne. I forvejen er der rigtigt meget overarbejde, nogle steder bliver man pålagt at blive, selvom man har fri, fordi der mangler en kollega i den næste vagt, siger kredsforkvinden, der nu frygter, at dét problem bliver større.

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.
Foto: PR

På Aalborg Universitetshospital er det i alt 165 stillinger, der bliver nedlagt, og 27 personer skal omplaceres.  Og på Regionshospitalet i Hjørring nedlægges der 65,4 stillinger mens 17 personer skal omplaceret. 

Og adspurgt om hvorvidt der er en afdeling, som kredsforkvinden er bekymret for mere end andre, lyder svaret:

- Jeg synes jo, det rammer bredt, så det kommer til at gå ud over alle afdelingerne, når man på den måde skyder med spredehagl, siger Christina Windau Hay Lund.