Innovative IT-millioner skal hjælpe med at håndtere kroniske helbredstrusler

 Innovative IT-millioner skal hjælpe med at håndtere kroniske helbredstrusler

Aalborg Universitet får over 5 millioner kroner til forskningsprojekt om brugerdreven innovation. Skagen skal fungere som 'living lab' for diabetikere.

Aalborg Universitet er netop blevet tildelt ca. 5,25 millioner kroner til et projekt for brugerdreven innovation, der skal skabe IT-løsninger via brugerdreven innovation med diabetikere i Skagen som living-lab. Det er Erhvervs- og Byggestyrelsen, der har valgt at støtte projektet "maXi: nedbrydning af grænser for mestring af kroniske helbredstrusler med IT".

- AAU har meget at byde på inden for brugerdreven innovation, IT og sundhedsområdet, og især kronikere er et område, hvor bruger innovation virkelig giver mening og har et stort potentiale, siger projektansverlig Anne Marie Kanstrup, der glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

Der ligger en udfordring i at gøre kronisk syge bedre til at mestre deres sygdom, blandt andet for at man i forlængelse kan udvikle sundhedsydelser, der passer til deres individuelle behov og ønsker. Udfordringen kan løftes i fællesskab af kronikere, patientforeninger, sundhedsvæsen og erhvervsliv, og Aalborg Universitet er derfor gået sammen med Randers Centralsygehus, IT-firmaet Zenaria A/S og Erhvervshuset Skagen.

Det fælles projekt maXi har fokus på diabetikere, som inddrages sammen med eksperter inden for diabetes. Formålet er at støtte diabetikere i deres egenomsorg og hverdag ved hjælp af brugerorienterede digitale løsninger.

Et eksempel er syv-årige Karen, som har haft diabetes i tre måneder og sammen med sin familie skal på ferie i Skagen. Forældrene er bekymrede, fordi deres viden om diabetes endnu er begrænset, men med sig har Karen en bamse med et digitalt udstyr, som kan kommunikere med teknologi i Karens omgivelser. Da familien for eksempel beslutter at gå på restaurant, kan menukortet på restauranten læse Karens profil, vise menuen for børn med diabetes, måle Karens insulindosis osv. Når digitale informationer udnyttes, giver det støtte og skaber tryghed for brugerne, og projektet vil undersøge, hvad kronikere og deres familier rent faktisk har behov for.

Projektet, der skal løbe over tre år, indledes 1. august 2007.


Seneste nyt

fra Nordjylland