LIGE NU:

Institutioner kritiserer Rejsekort

Ny kritik af det Rejsekort der fremover erstatter bussernes klippekort. En nordjysk skoleleder frygter at transport-kortet vil gøre det mere besværligt for elevernes svømmeture og ekskursioner.

Viceskoleleder Jørgen Pedersen på Gjøl Skole studser over Rejsekorts-reglerne. Der findes godt nok et FLEX-rejsekort der er målrettet institutioner, men transportudgifterne skal stadigvæk betales via kontokort. Og det har skolen ikke til rådighed.

- Det skal være sådan, at vi som institution kan anskaffe et kort og i virkeligheden gøre det på regning, siger Jørgen Pedersen.

Hos Nordjyllands Trafikselskab er man opmærksom på problemet og arbejder lige nu på at lave en skræddersyet løsning for institutionerne.

- Al overgang er svær og Rejsekortet er en meget bedre løsning, men jeg vil også sige at Rejsekortet er ikke løsningen på alt. I fremtiden kommer vi også til at have løsninger på mobiltelefoner, siger direktør I Nordjyllands Trafikselskab, Jens Otto Størup.

Jørgen Pedersen kommer til at savne de gamle klippekort. Han frygter at rejsekortene bliver svære at administrere.

- Vi har svært ved finde ud af, hvornår kortet er opbrugt fordi vi ikke har en normal bankforbindelse, da vi kører på det kommunale afregningssystem, som kun fungerer ved at de sender en regning, siger han.

Jens Otto Størup har tiltro til at der nok skal findes en løsning for de skoler og institutioner som ikke kan bruge det allerede eksisterende FLEX-kort.

- Der er ingen skoler og institutioner i Nordjylland, der i de kommende måneder skal i en situation hvor de ikke kan rejse rabatteret med kollektiv trafik. Kommer man i en situation, hvor man tror man ender der, skal man endelig ringe til os, så finder vi en løsning på det, siger trafikdirektøren.