International badmintonturnering på nordjysk grund

Foto: TV2/Nord

De næste tre år vil Arena Nord i Frederikshavn danne rammen om en international badmintonturnering. Turneringen vil tiltrække spillere fra hele verden.

Turneringen spilles første gang i maj måned, og arrangørerne regner med tre til fire hundrede deltagere fra hele verden.

Det er typisk spillerne uden for Top 20 på verdensranglisten, der deltager i turneringsserien, som er den højst rangerende i organisationen Badminton Europe, hvor præsidenten er en vis Poul-Erik Høyer.

Der findes p.t. kun én international turnering i Danmark, som giver point til verdensranglisten. Det er Denmark Open Premier Super Series i Odense. Med Forza Denmark International får danskerne pludselig fordel af hjemmebane i to internationale turneringer, og særligt dette års udgave er interessant, idet det bliver den første turnering, som tæller i kvalifikationen til OL i London 2012.

- Vi ved allerede, at flere spillere, som ligger meget højt på verdensranglisten, seriøst overvejer at deltage i Frederikshavn, fordi turneringen tæller til OL, siger sportschef i Vendsyssel Elite Badminton Peter R. Jensen i en pressemeddelelse.

Forza Denmark International arrangeres i et samarbejde mellem Arena Nord, Vendsyssel Elite Badminton og den nordjyske ketsjerproducent FZ Forza fra Brønderslev.

Forsiden lige nu