LIGE NU:

International salgsudstilling på Sæbygaard Slot

Udstillingen "Venus og den kvindelige intuition", åbner d. 28. april på Sæbygaard Slot.

Udstillingens tema
Udstillingens tema er ?Venus og den kvindelige intuition? og samtlige kunstnere har malet et eller flere billeder specielt til denne udstilling, som altså aldrig har været vist før, og derfor har en særlig stor interesse hos samlere.

Priserne
Priserne på værkerne ligger i den dyre ende, men det vil dog på udstillingen være muligt at erhverve et billede fra omkring 5.000 kr. op til 1 mio. kr.

Kunstnere fra mange lande
39 kunstnere repræsenterer 15 forskellige lande på udstillingen, hvor man opleve kunstnere fra så forskellige lande som Ukraine, Brasilien, Japan, Armenien, USA foruden naturligvis Danmark og en lang række europæiske lande.

Æresgæsten
Årets æresgæst er amerikaneren Michael Parkes, som bl.a. er kendt for sine dekorative, næsten klassisk billedskønne Venus-billeder med tydelig inspiration i Jugend.

Kitchede malerier
Det eventyrlige maleri, som har sine rødder i symbolismen og surrealismen, har i Danmark af den officielle kunstscene været betragtet som en kuriøs parentes, der ikke rigtigt passede ind i tiden.
Og netop fordi kunstnerne har været svære at placere, er de ofte blevet ignoreret eller stigmatiseret som kitchede eller som blot og bar illustratorer, underforstået: ikke ?rigtige? malere.

Magisk udstilling i eventyrlige rammer
De eventyrlige rammer - den smukke renæssance-herregård ved Sæby ? er som skabt til udstillingen : herregården er fuld af smukke portrætter ? fra harniskklædte renæssance-mennesker til den seneste ejer af Sæbygård, Julius Arenfeldt, portrætteret i magisk realistisk stil af?Claus Brusen.

Udstillingen åbnes
Godsejer Julius Arenfeldt, tidligere ejer af Sæbygaard, vil åbne udstillingen på herregården, der i dag er ejet af en fond.

Holland og Frankrig
I juni skal udstillingen videre til Leeuwarden i Holland og i august til Nice i Frankrig