En ulykke for tre år siden ændrede Mathias Søndergaards liv fuldstændig. I dag kan han knap stå og gå, men han er ifølge Rebild Kommune for rask til at få pension Foto: TV2/Nord

Invalideret 19-årig klager over kommunal-direktør

Ledende medarbejdere ved Rebild Kommune har udtalt sig til pressen om personlige oplysninger angående Mathias Søndergaards sag. Nu får kommunaldirektøren i Rebild Kommune også en klage efter udtalelser til TV2/Nord.

- Det er noget, vi har gjort, fordi der har været en meget ensidig vinkling af den her sag i medierne. Og så begynder der jo at være en utryghed blandt borgerne i Rebild, om der er en ordentlig sagsbehandling i kommunen, og det har vi ikke kunnet sidde overhøring, sagde kommunaldirektør Jes Lunde i Rebild Kommune til TV2/Nord fredag.

Ifølge Jes Lunde må Rebild Kommune gerne udtale sig om Mathias sag, så længe det kun omfatter oplysninger, der i forvejen er offentliggjorte.

Disse udtalelser har nu fået 19-årig Mathias Søndergaard til at lave et tillæg til klagen over Rebild Kommunes behandling af ham.

- Kommunaldirektøren har principielt ret, at hvis detaljer i sagen, tidligere havde været offentliggjort, så kunne Rebild Kommune vælge at udtale sig. Men kommunaldirektøren har her et alvorligt problem, da detaljer i sagen, og om det konkrete indhold i indstillingen fra Det Rehbiliterende Team, på intet tidspunkt har været tilgængelig for offentligheden, skriver den private socialrådgiver, Ricky Magnussen, som Mathias Søndergaard har fået til at gå ind i sagen.

Her på TV2/Nord fortalte vi første gang om Mathias Søndergaards sag i juli. Efter en alvorlig ulykke på BMX-cykel er den 19-årige endt i et konstant smertehelvede, som han har lægernes ord for, at han aldrig kommer af med. Alligevel har kommunen to gange afvist ansøgninger om førtidspension, og i stedet skal Mathias Søndergaard i et femårigt ressourceforløb med arbejdsprøvning.

Sagen har gennem længere tid haft mediernes bevågenhed, og Mathias Søndergaard har allerede klaget over, at to ansatte i kommunen har udtalt sig til avisen Nordjyske Stiftstidende med detaljer om hans sag.

Læs her: http://www.tv2nord.dk/artikel/331988:Regionale-nyheder–Invalideret-19-aarig-klager-over-kommunes-brud-paa-tavshedspligt

Men nu får Rebild Kommunes kommunaldirektør Jes Lunde altså en klage ovenpå gårsdagens udtalelser til TV2/Nord. Klagen er sendt som et tillæg til den allerede fremsendte klage til Statsforvaltningen.