Isen giver brækkede lemmer

02:12

Jørgen Ludvigsen har brækket sin hånd, efter at han faldt på isen.

1 af 2

Jørgen Ludvigsen brækkede sin hånd, da han gled på isen. Og han er langt fra den eneste, der kommer til skade på grund af det glatte føre.

Fodgængerne tripper forsigtigt hen over isen på stier og fortove. Alligevel ender mange med at slå sig, fordi de falder på det glatte underlag.

I en seng på Traumecenter Aalborg ligger Jørgen Ludvigsen. Da han var ude for at skovle sne i indkørslen onsdag morgen, gled han på isen under sneen. Det kostede ham en brækket hånd, som muligvis skal opereres.

-Da jeg lige falder ned, bliver jeg nok lidt chokeret og svimmel i det, men kommer ind og ned at ligge. Så tager jeg noget morgenmad, og kommer herud, hvor min kone kører mig, siger Jørgen Ludvigsen, der snart skal have knækket sin hånd på plads igen.

Men Jørgen Ludvigsen er langt fra den eneste, der kommer galt afsted på isen. På Traumecentret i Aalborg har de mere travlt end normalt.
 
På en almindelig dag kommer der omkring 110 forbi skadestuen. Siden lørdag har kulden fået skadestallet til at stige med 20 - 30 procent.

-Det er typisk fod-ankelskader, og så er det håndled og arme man brækker, siger Tina Frøttrup, der er afdelingssygeplejerske på Aalborg Traumecenter.

Hos Teknisk forvaltning i Aalborg råder man folk til at være ekstra forsigtige, når de er ude at gå eller cykle. Forvaltningen er helt med på, at der er meget glat rundt omkring.

-Vi har haft meget kulde den seneste tid, der gør, at salt ikke er virksomt. Så har vi faktisk ikke rigtig nogle tømidler, der fungerer i de vejrforhold vi har. På det grundlag, kan vi ikke gøre det ret meget bedre i øjeblikket, siger Henrik Jess Jensen, der er afdelingsleder hos Teknisk Forvaltning i Aalborg Kommune.

Forsiden lige nu