LIGE NU:

Ishockey: Nordjyder blandt udvalgte spillere i VM-trup

Danmarks ishockeylandshold rejser til VM med kun én spiller, der har erfaring fra verdens bedste ishockeyliga. Både en White Hawks-spiller og en Pirates-spiller er blandt de udvalgte.

Selv om Danmark har en håndfuld ishockeyspillere med hundreder af kampes erfaring fra verdens bedste ishockeyliga, NHL, er det en VM-trup med begrænset NHL-erfaring, der rejser til Tjekkiet på onsdag.

Danmarks landstræner Jan Karlsson og hans assistent Tomas Jonsson har mandag udtaget en trup, hvor backen Oliver Lauridsens 16 NHL-kampe er de eneste, som tæller på højeste klubniveau.

Det fremgår af den trup, Danmarks Ishockey Union har præsenteret på sin facebook-side mandag.

Den tårnhøje back, der har fået sin ishockeyopdragelse i Gentofte, har kun spillet en af sine i alt 16 NHL-kampe for Philadelphia Flyers i denne sæson. De 15 foregående spillede han i 2013.

Veteranen Kim Staal, som for få uger siden blev asiatisk mester med sin japanske klub, er med igen og klar til sin VM-turnering nummer 18.

Til gengæld kan tre spillere få VM-debut. Det er Nicholas B. Jensen (Aalborg Pirates), Mathias Bau Hansen (Frederikshavn White Hawks) og Bjørn Uldall (Herning). De tre er blandt kun syv spillere fra den bedste hjemlige ishockeyrække Metalligaen.

Danmark spiller sin første af syv VM-kampe i Ostrava på lørdag, hvor modstanderen er Slovakiet.