LIGE NU:

Ishockeystrid i Frederikshavn

En strid om motions ishockey er brudt ud i lys lue i Frederikshavn. En gruppe motionister vil bryde ud Frederikshavn Ishockey Klub og lave deres egen klub. FIK frygter at udbruddet vil smadre den gamle klub.

Motionisterne I Frederikshavn Ishockey Klub betaler 2350 kroner om året for at spille ishockey i Frederikshavn Ishockey Klub. Det synes en del af dem er alt for dyrt.

- Vi har drøftet kontingentet og vi har fundet ud af at vi kan gøre det til en anden pris end FIK kan, siger Henrik Hansen, der er en af initiativtagerne til "Interessegruppen for Motions Ishockey i Frederikshavn". Gruppen er overraskede over at FIK ser dem som konkurrenter. De mener at de også vil trække nye spillere til som ellers ikke ville spille ishockey.

 

Den nye klub vil sætte kontingentet ned til 1200 kroner - altså tæt på en halvering af prisen i FIK. Det vil få alvorlige konsekvenser for den gamle klub frygter FIK.

- I mine øjne og i bestyrelsens øjne vil det være en katastrofe hvis vi får en konkurrerende ishockeyklub, der også er for ungdomsspillere. Ishockeysporten er lille i Danmark og det er den også i Frederikshavn. Vi har problemer nok med at skaffe de spillere vi gerne vil have for at sikre et ordentligt hold, når de kommer op i alderen, siger Lars Leer, der er formand for FIK. 

FIK vil nu tage konkurrencen op. De overvejer at sætte kontingentet væsentligt ned, hvis ellers klubben har råd. De vil ikke afvise at de har været for dyre.

- Hvis man kan komme og sige på den ene hold at man er utilfreds med kontingentet, så vil andre hold sikkert gøre det samme. Vi har altså en økonomi, der skal hænge sammen, siger Lars Leer.

De stridende parter holdt forsoningsmøde søndag. FIK har forsøgt at tale udbryderne fra at lave en ny klub. Det lykkedes ikke, men de to parter er enige om at holde flere samarbejdsmøder fremover.

- Konkurrence er i mange tilfælde godt, men for ishockeyen vil det ikke være godt med to klubber i Frederikahavn, siger Lars Leer.

Den nye klub regner med i første omgang at få 20 til 40 medlemmer.