Islændinge køber Carnitech

Islandske Marel har købt konkursramte Carnitechs produktion af maskiner til kødindustrien for omkring 10 millioner kroner.

Carnitechs amerikanske ejer har gennem længere tid forsøgt at sælge Støvring-virksomheden, og efter en del forgæves forsøg gik virksomheden konkurs i sidste måned, og for en uge siden blev 150 medarbejdere på virksomheden fritstillet.

Med salget til Marel vender nogle af arbejdspladserne sandsynligvis tilbage, men det er endnu for tidligt at spå om antallet.

- De vil bruge bygningerne til produktion, og tiden må vise, hvor mange medarbejdere de har brug for, men købet er et klart signal om, at Marel satser på virksomheden i Støvring kurator Rasmus Haugaard.

Interessen for at overtage Carnitech har i følge Rasmus Haugaard været stor. Der har været flere købere på banen, men Marel bød højest, og den islandske koncern overtog nøglerne til virksomheden i Støvring mandag morgen.

Med købet af produktionen vender det islandske selskab tilbage som ejere af Carnitech. Macel ejede virksomheden indtil 2010, da de solgte den til American Industrial Acquisition Corporation.