LIGE NU:

Iværksættere vil sikre bedre afslag til jobansøgere

Når man som jobsøgende sender en ansøgning, sker det ofte, at man får et standardsvar tilbage som afslag – hvis man overhovedet får en tilbagemelding. En frustrerende oplevelse for ansøgeren - og samtidig noget, der kan tære på virksomhedens omdømme. Det har to nordjyske iværksættere udnyttet til et forretningskoncept, der nu har fået en million-investering med på vejen.

Fenci Le Axelsen er ledig på arbejdsmarkedet og kæmper hårdt på at få et job. Hun har været jobsøgende siden sommeren 2019, hvor hun blev færdig med sin kandidat i international virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet.

Hun har derfor også sendt utallige ansøgninger. Oftest med et standardiseret svar tilbage – hvis der overhovedet er et svar.

- ”Kære Fenci, vi må desværre meddele dig, at vi ikke kan gøre brug af dine kvalifikationer i denne omgang.” Det er sådan lidt en punkterende følelse i maven. Selvom det bare er kort, så er det bare ”nå”.

Feedback fra jobansøgere skal sikre virksomheder bedre omdømme

Jobsøgeres oplevelse af et ansøgningsforløb kan have stor betydning for virksomheders omdømme – det har de nordjyske stiftere af virksomheden Talenthub fundet ud af.

- For rigtig mange virksomheder er ansøgere også nuværende eller potentielle kunder, og de skal jo helst ikke gå fra virksomheden og ikke have lyst til at være kunde i forretningen, efter de har fået et afslag, siger Daniel Birkholm, der er grundlægger og CEO i Talenthub.

Talenthub hjælper virksomheder med at indhente feedback fra deres jobansøgere. Ud fra ansøgernes feedback opnår virksomheden en score. Ud fra feedbacken og deres score ved virksomhederne, hvor de kan forbedre deres ansøgningsproces.

Nu har virksomhederne fået øjnene op for, at deres omdømme af ansøgningsprocessen er altafgørende. Derfor har flere forskellige investorer lagt seks millioner kroner i Talenthub.

- Det er jeg både glad for og stolt over, for det betyder, at vi nu kan sætte endnu mere fart på virksomheden. Talenthub har en global fremtid, siger Daniel Birkholm.

Fenci Le Axelsen er ved godt mod

På trods af de mange afslag på jobansøgningerne er Fenci Le Axelsen ved godt mod og håber, at virksomhederne i fremtiden vil gøre sig mere umage, når de giver afslag.

- Jeg kan også godt forstå, at det for langt de fleste, at det kan være svært at svare alle, når der er mange ansøgere. Men det betyder bare så meget med dem, jeg så faktisk har fået et konstruktivt svar fra.