Jagten på mårhunde var sidste år en stor succes, og bestanden menes at være under nogenlunde kontrol. Foto: Flemming Ahlmann

Jagten på mårhunde en succes

Sidste år blev der registreret flere døde mårhunde end nogensinde før.

Jagten på mårhunde gav sidste år stort udbytte. Naturstyrelsen registrerede 128 døde mårhunde heraf adskillige i Nordjylland. Det er det største tal nogensinde. Året før var tallet 105. Det skriver DR Nordjylland

- Det fortæller os, at vi er godt i gang, siger vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen Aalborg til DR Nordjylland.

- Vi er blevet bedre til at få fat i mårhunden, skyde den, fange den i fælder, og hvad vi ellers bruger af metoder, siger Ivar Høst.

Han tolker tallene som om, at bestanden er under kontrol. Indsatsen sidste år kørte for fuld kraft med såkaldte Judasmårhunde, særlige mårhundereguleringsjægere og samarbejde med Danmarks Jægerforbund.

- Vi kan ikke sige noget om, hvor stor bestanden er. Men da mårhunden har en fantastisk formeringsevne, så kunne det være blevet til rigtig mange. Så med den store indsats. der bliver gjort, så kunne man tro, hvis bestanden fortsat voksede kraftig, så havde vi fået endnu flere ind. Så jeg tror, vi har godt fat i bestanden, og den er ikke ved at rende fra os, siger Ivar Høst.

Naturstyrelsen forventer først om nogle måneder at have opgjort, hvor mange mårhunde, der er blevet skudt og fanget i forskellige områder. Men de 20 Judasmårhunde med gps-sender er ifølge Ivar Høst helt centrale i indsatsen mod den uønskede mårhund.

- Brugen af Judasmårhunde er helt uvurderlig vigtig. Dels har den givet os mange dyr i hænderne, men den har også givet os en viden som betyder rigtig meget for den fremtidige indsats. Hvad gør en mårhund i Danmark. Hvor færdes de, og hvordan reagerer de alene eller når de danner par? Den viden, vi har fået gennem halsbåndene, er helt uvurderlig, siger Ivar Høst.

/ritzau/