Jagthund og ulv i kamp: - Hold hunden i snor

En jagthund blev torsdag angrebet af en ulv vest for Svenstrup. Politiet opfordrer nu hundeejere til at holde deres hund i snor.

Under en jagt torsdag fik en jagthund færten af et dyr, som viste sig at være en ulv. Det endte i en kamp mellem ulv og jagthund.

Hunden slap uden alvorlige skrammer efter mødet med ulven.

Episoden, der fandt sted vest for Svenstrup, får politikommissær Henrik Jensen ved Nordjyllands Politi til at komme med følgende opfordring til hundeluftere.

- Hold hunden i snor, så man undgår samme oplevelse, lyder det fra Henrik Jensen.

Han oplyser, at Naturstyrelsen nu skal undersøge DNA-spor fra ulven, for at identificere den.

Jagtforening maner til besindighed 

Næstformand i Veggerby Jagtforening Elon Godiksen maner til besindighed efter episoden med ulven, der kom i kamp med en hund i området.

- Ulven er en enlig strejfer, så sandsynligheden for, at den møder og angriber en jagthund, er ikke stor, siger Elon Godiksen, som ikke før har hørt om en lignende episode i Danmark.

Han fortæller, at i Sverige er det almindelig kendt, at ulve angriber hunde, men her er det tale om faste bestande af flere ulve, som jager sammen.

- Det er langt fra sikkert, at ulven bliver i området vest for Svenstrup. Den største bekymring for jægerne er mere, om vildtet bliver stresset, når der er en ulv i nærheden, siger Elon Godiksen.


Seneste nyt

fra Nordjylland