Jammerbugt får kritik i sag om otteårig

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Kommunen lavede nemlig ikke en såkaldt børnesamtale med den otteårige Lucas, og han blev på den måde ikke hørt, hvilket regeringens nye reform, Barnets Reform, ellers indskærper til.

Kritkken rejses af Det Sociale Nævn. Og Jammerbugt Kommune tager kritikken til sig. Det fortæller DR Nordjylland.

- Det er klart, når vi får en dom på den måde, så retter vi ind og gennemfører en børnesamtale, så snart det kan lade sig gøre, siger formand for Børne- og Familieudvalget, Søren Brink (Kons.), til DR Nordjylland.

- På det tidspunkt, hvor en eventuel børnesamtale skulle have fundet sted, da vurderede vi, at det ikke var til gavn for drengen at blive inddraget i en børnesamtale, siger Søren Brink.

Dommen fra Det Sociale Nævn får også betydning for kommunens ageren fremover, lover udvalgsformand Søren Brink:

- Vi er nødt til at tænke over, om der er noget i den her sag, vi har gjort forkert. Og det er der noget, der tyder på, siden dommen er, som den er. Men jeg vil understrege, at vi stadig har fuld tiltro til medarbejderne, der sidder med sagerne.

Sagen om otteårige Lucas begyndte i efteråret 2010, hvor han til en sagsbehandler på kommunen fortalte, at hans mor slog ham. Hverken sagsbehandleren eller kommunen skrev hans udsagn ned, og det er det, som Det Sociale Nævn nu blandt andet kritiserer kommunen for.

Otteårige Lucas blev i januar i år akut anbragt på et børnehjem.

Forsiden lige nu