LIGE NU:

Jan Ø. tvinger Lin Dan ud i tre sæt

Jan Ø. Jørgensen ydede god modstand mod kineseren Lin Dan, men manglede det sidste.

Jan Ø. Jørgensen gav sig selv gode muligheder for at besejre den femdobbelte verdensmester Lin Dan i egen hule ved China Open.

Men danskeren fik ikke bygget videre på sin gode start på kampen og endte med at tabe i tre sæt med cifrene 21-19, 18-21, 15-21.

I første sæt var det danskeren, der havde initiativet, og selv om han smed en firepointsføring væk undervejs, vandt han to afgørende point, da der stod 19-19.

I andet sæt overtog Lin Dan til gengæld styringen. Foran 14-7 lignede han en mand, der var sikkert på vej til at udligne, men Jan Ø. Jørgensen gav ikke op.

Han nåede op på 16-17 og var lige ved at knække kineseren, men Lin Dan red stormen af og tvang kampen ud i tredje sæt.

Her så det fortsat lovende ud ved stillingen 8-8, men så vandt hjemmebanefavoritten fire bolde i træk, og det fik Jørgensen aldrig hentet ind igen.

Jan Ø. Jørgensen gik ellers ind til kampen med sejre i de to spilleres seneste to opgør, ligesom han også gik videre ved Denmark Open for nylig, hvor Lin Dan trak sig med en knæskade inden deres planlagte møde i anden runde.

Lin Dan har dog overhånden i deres indbyrdes opgør, hvor stillingen nu er 6-2 i kineserens favør.

Lin Dan har ikke spillet meget badminton i 2014 og deltog blandt andet heller ikke ved VM i Ballerup tidligere på året.

Derfor er han kun nummer 14 i verden, og det betyder, at han ikke er seedet ved Super Serie-turneringerne.

Det er også årsagen til, at Jan Ø. Jørgensen trods sin seedning som nummer tre kunne rende ind i den kinesiske verdensstjerne allerede i anden runde.

/ritzau/