LIGE NU:

"Jeg føler, vi virkelig er blevet tromlet"

Aalborg Lærerforening skuffet over indgreb

Regeringens længe ventede indgreb kom her klokken 10 i formiddags, hvor Statsminister Helle Thorning Smith havde indkaldt til pressemøde på Christiansborg.

Lærerformænd og tillidsfolk ventede spændt på indholdet af indgrebet i Aalborg Lærerforenings lokaler i Aalborg. Inden pressemødet sagde formanden:

-Det, jeg håber allermest, er, at der i indgrebet er fodaftryk fra Danmarks Lærerforening. Og så kan vi jo nok ikke undgå at der kommer nogle fra KL også, siger Dorte Kamp, formand for Aalborg Lærerforening til TV2/NORD.

Men som pressemødet skrider frem voksede skuffelsen. Specielt da beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (Soc. dem.) sagde, at lærernes årsnorm bibeholdes i indgrebet.

-Først så snakker de om, at vi skal være normale og ligesom alle andre offentlige ansatte. Straks derefter så siger de, at vi lærer er noget helt specielle for vi arbejder efter noget, som ikke findes andre steder - nemlig en årsnorm, siger Dorte Kamp, formand for Aalborg Lærerforening til TV2/NORD.

Da pressemødet er slut er stemningen helt i bund.

-Før udsendelsen sagde jeg, at jeg håbede, at der var et stort fodaftryk fra Danmarks Lærerforening, men nu har jeg svært ved at få øje på det mindste fingeraftryk fra det der var i vores ønsker til overenskomsten. Så jeg føler, at vi virkelig er blevet tromlet og kørt over, og jeg er rigtig skuffet over at der ikke blevet lyttet til os, siger Dorte Kamp, formand for Aalborg Lærerforening til TV2/NORD.