09:58

1 af 2

- Jeg havde en fornemmelse af, at mit hjerte og min hjerne ikke arbejdede sammen

Organisationen TUBA hjælper folk mellem 14-35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofproblemer. Maj-Britt Serbian er en af dem, som har fået hjælp af TUBA, da hun er opvokset med en mor, der var alkoholiker.

Igennem hele sin barndom boede Maj-Britt Serbian med sin mor og sine søskende. Forældrene var skilt, men hverdagen hjemme ved moderen var ikke altid hjem, da moderen var alkoholiker. Derfor vidste Maj-Britt aldrig, hvad hun kom hjem til fra skole.

Igennem folkeskolen og teenageårene fornægtede Maj-Britt sine følelser, og det var først som voksen, at hun valgte at tage kontakt til organisationen TUBA, der hjælper folk, som er vokset op i familier med alkohol- eller stofproblemer.

- Det var egentligt først, da jeg tænker, at nu vil jeg gå i gang med en ny uddannelse, at jeg kunne mærke, at der var noget, der rørte sig i mig, og jeg tænkte, at der er nogle følelser her, som jeg ikke rigtigt ved, hvordan jeg skal placere, eller hvorfor har jeg det egentligt, som jeg har det? For jeg går jo rundt og har det fint, og jeg kan sagtens stå op om morgenen. Men jeg havde sådan en fornemmelse af, at mit hjerte og min hjerne ikke arbejdede sammen. Og så søgte jeg på nettet, og så fandt jeg frem til TUBA, fortæller Maj-Britt.

I to omgange har Maj-Britt været ved TUBA, og hun har været i behandling der i cirka et år. Hun har været meget glad for at komme der og har følt, at det var et sted, hvor det var tilladt at sige alt, og fortælle om de følelser hun havde.

Hør mere af Maj-Britts historie i aften i Nordjylland LIVE klokken 19.30