”Jeg vil bestige Mount Everest på trods af mit handicap”

Selvom den nordjyske Nikolaj Niebuhr er lam i højre side af kroppen, så vil han bestige verdens højeste bjerg.

For mange klatrere er den ultimative drøm at bestige Mount Everest. Det er også tilfældet for Nikolaj Niebuhr, som på trods af sit handicap er klar til at kæmpe sig op på toppen af verdens højeste bjerg.

Nikolaj Niebuhr fra Tårs er lam i højre side af kroppen, og har været det siden, han var barn. Alligevel dyrker han massere af ekstrem sport.

- Jeg har trænet op til det her i flere år, og jeg har god erfaring i bjergene, fortæller Nikolaj Niebuhr og fortsætter:

- Men det er klart, at mit handicap gør det mere svært for mig end for andre.

De sidste 63 år har over 4000 klatrere tilbagelagt de 8848 meter, der er til toppen, men det er de færreste af dem, der er handicappede.

Nikolaj Niebuhr var gæst i torsdagens udgave af Nordjylland Live, hvor han blandt andet fortalte om konsekvenserne ved hans kommende bjergbestigning.  

quote Jeg har fulgt Nikolaj i mange mage mange år. Jeg synes, han er verdens sejeste mand.

Johnny Sort Jensen, Medstifter, Ud af Labyrinten

- Det er jo farligt, og der er jo nogen, som mister livet ved at bestige Mount Everest. Det tænker jeg da over. Men nogen gange tror jeg bare, man skal lade være med at tænke for meget, siger han.

Ifølge Nikolaj Niebuhr selv er den største udfordring ikke at bestige bjerget - det er at finde økonomien til det. Derfor leder han lige nu efter sponsorer, og til det får han hjælp af Johnny Sort Jensen.

- Jeg har fulgt Nikolaj i mange mage mange år. Jeg synes, han er verdens sejeste mand. Derfor hjælper jeg ham selvfølgelig, siger Johnny Sort Jensen.

Hvis Nikolaj Niebuhr får penge nok ind fra sponsorater, tager han afsted til marts.

TV2 Nord har tidligere lavet serien ’’Livet på trods’’, hvor du kan komme meget tættere på Nikolaj Niebuhr. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland