LIGE NU:

Jelved undsiger Konservatives skolepolitik

Radikale og konservative har aldrig kunnet enes om skolepolitik. Det sker nok heller ikke valget, mener Jelved

De Konservative og De Radikale har givet hinanden håndslag på, at de vil samarbejde efter valget. Men det er usandsynligt, at det kommer til at ske i skolepolitikken, siger uddannelsesordfører for De Radikale Marianne Jelved.

Håndslaget gælder i princippet alle politikområder, siger Marianne Jelved til folkeskolen.dk.

- Selv om vi i princippet ønsker at samarbejde inden for alle områder, er det ikke sikkert, at det lykkes. Skolepolitikken er sandsynligvis et af de områder, hvor det ikke lykkes, siger hun.

- For der er ikke to partier, der ligger længere fra hinanden skolepolitisk end De Konservative og De Radikale, tilføjer hun.

Historisk set har De Konservative altid været modstandere af den progressive pædagogik, som De Radikale står for, påpeger Marianne Jelved over for folkeskolen.dk.

Aktuelt er de to partier uenige på en række vitale punkter. De Konservative går ind for offentliggørelse af nationale test og rangordning af skoler, mens De Radikale er imod.

- De Konservative går ind for karakterer fra 1. klasse, men vi er imod. Og det er den øvrige opposition i øvrigt også. De Konservative vil give frit slag for holddannelse, mens vi og den øvrige opposition vil bevare reglerne for holddannelse, som de er i dag, siger hun.

Da De Konservative kom med i skoleforliget i 2002, gik Det Radikale ud af forligskredsen i protest. De Konservative og Dansk Folkeparti fik ved det forlig indført bindende, nationale trinmål.
/ritzau/