LIGE NU:

Joachim B. Olsen får spoleret OL-optakt

Joachim B. Olsen har pådraget sig en skade i lysken, som betyder, at han må holde en længere pause fra konkurrence. OL-medalje synes uden for rækkevidde.

Medaljechancer er skrumpet væsentligt for kuglestøderen Joachim B. Olsen, der ellers havde sat næsen op efter at komme på podiet ved sommerens Olympiske Lege i Beijing. Olsen har pådraget sig en skade i lysken, som truer med at spolere OL-forberedelserne for det danske medaljehåb.

- Det er ekstremt ærgerligt, at jeg løber ind i en skade nu. Det var bestemt ikke planen, at jeg skulle holde konkurrencepause, og det passer rigtigt skidt ind i forhold til min forberedelse frem mod OL. Jeg regner bestemt stadig med at være klar, når det går løs i Beijing, men når jeg nu ikke kan konkurrere på fuld kraft i endnu en periode, så må jeg være realistisk og indrømme, at mit mål om en medalje i Beijing er blevet væsentligt sværere at indfri, siger Joachim B. Olsen.

Team Danmarks læge i Århus, Svend Erik Christiansen, har fulgt Joachim B. Olsens nye skade helt tæt. Og han vurderer, at kuglestøderen er tvunget til at holde pause fra konkurrence i to til fire uger.

- Skaden sidder i lysken - og det er ofte en kompleks skade, som det er svært at vurdere entydigt på, men det betyder, at han skal gennem et kontrolleret genoptræningsforløb, der strækker sig over de kommende to til fire uger og reelt også bør fortsætte helt frem til OL, siger Svend Erik Christiansen.

Sportschef i Dansk Atletik Forbund, Lars Nielsen, er naturligt ærgerlig over, at den danske atlets OL-forberedelser synes ødelagt.

- Joachims skade kommer på det værst tænkelige tidspunkt. Han er netop ved at være klar oven på den skade i skulderen, der generede i foråret. Men vi må bare køre på med genoptræningen sammen med Team Danmarks folk - og så arbejde benhårdt på, at få Joachim så klar som muligt forud for OL. Joachim har opbygget en super grundform, og den kan han stadig fastholde med høj intensiv vægttræning, så det handler udelukkende om at blive klar til de vigtige teknik pas, siger Lars Nielsen.

/ritzau/