LIGE NU:

Jobkatalog giver håb til fyrede slagteriarbejdere

Et jobkatalog skal være med til at hjælpe de 180 fyrede slagteriarbejder fra HKScan med at få et nyt job.

I januar annoncerede kyllingeslagteriet HKScan i Skovsgaard lukning fra marts. Siden da har virksomheden arbejdet tæt sammen med Jammerbugt Kommune og lokale fagforeninger, for at kunne hjælpe 180 medarbejderne videre efter at de er blevet opsagt på grund af lukningen.

I denne uge sender HKScan et jobkatalog ud til mere end 200 virksomheder med de opsagte medarbejdere. Jammerbugt Kommune laver derudover et bemandet indsatskontor på HKScans fabrik i Skovsgaard, hvor der laves handlingsplaner for de opsagte medarbejdere.

- Det er et rigtig godt tiltag, og det bliver spændende, hvordan jobkataloget bliver modtaget hos virksomhederne. Vi har et tæt samarbejde med HKScan, der har gang i mange spændende aktiviteter, som alt sammen vil skabe opmærksomhed omkring og forhåbentlig positiv interesse for de medarbejdere, der snart bliver ledige. Det arbejde vil vi gennem vores jobcentre og dialog med erhvervslivet gøre alt for at støtte også i de kommende måneder, siger beskæftigelseschef i Jammerbugt Kommune, Jannie Knudsen.

En måneds tid efter udmeldingen om lukningen er det lykkedes 16 medarbejdere få job, syv er gået i gang med videre- og efteruddannelse og flere er i gang med jobsamtaler.