Foto: Per Frank Paulsen

Jobpatrulje: Nordjyske virksomheder klarer sig bedre i år

LO's jobpatrulje turnerer i disse dage rundt i Nordjylland for at tjekke arbejdsforholdene for de unge.

Mandag besøger jobpatruljen Hjørring, Tornby, Tversted, Bindslev, Bjergby, Lønstrup, Brønderslev, Øster Brønderslev, Hune, Blokhus, Pandrup og Kaas, for at tjekke de unges arbejdsforhold på virksomhederne. Det er første dag at jobpatruljen besøger Vendsyssel, men i hele sidste uge kørte de rundt i Himmerland, Thy, Mors og Aalborg.

- Vi har besøgt mere end 1000 virksomheder og gennemført cirka 300 interviews med unge fritidsjobbere. Vi har endnu ikke fundet store problemer i år, faktisk synes vi, at virksomhederne klarer sig væsentligt bedre i år, end tidligere år. Vi finder selvfølgelig nogle tilfælde, især vedrørende manglende løn under sygdom og tunge løft, siger Rasmus K. Jakobsen, der er Jobpatruljekoordinator i Nordjylland, og fortsætter;
 
- Det er især glædeligt, at så mange virksomheder tydeligt har rettet arbejdsforholdene for de unge i forhold til tidligere år. Ofte vælger vi at besøge de samme virksomheder år for år, og vi har i mange tilfælde konstateret, at besøgene har virket. Ting vi påpegede sidste år, er rettet i år. Det viser også, at vores strategi med at gå i dialog med arbejdsgiverne har virket, siger Rasmus K. Jakobsen.

LO's jobpatrulje er fagbevægelsens hjælp til unge fritidsjobbere. Hver sommer kører jobpatruljen rundt i hele landet og besøger arbejdspladser, hvor der arbejder unge. I Nordjylland kører fire-fem biler hver dag i ugerne 27 & 28 med cirka 15-20 unge fra fagbevægelsen for at informere de unge, arbejdsgiverne og forældrene om de unges løn- og arbejdsvilkår.