Jordemødrene vandt over embedsmændene

Ingen organisationsændring blandt de nordjyske jordemødre.

Selvom embedsmændene i Region Nordjylland havde indstillet, at organisationen af jordemødre i Nordjylland blev ændret, valgte et enigt forretningsudvalg at lytte til jordemødrenes kritik.

Line Hundebølle Nielsen, der er formand for de nordjyske jordemødre, frygtede på forhånd at hvis jordemødrene skulle være sygehusansatte, som der ellers var lagt op til, ville det betyde en en dårligere kvalitet på de nordjyske fødegange. Hun glæder sig over, organisationen forblev uberørt.

- I Region Midt lige nu, er alt det, der kan kaldes ekstra - det er skåret væk. Det vil for eksempel sige, at alt hvad der hedder fødselsforberedelse, er de blvet nødt til at fjerne, siger Line Hundebølle Nielsen til Tv2/Nord.

<b> Politisk enighed </b>
Regionsrådsformand Ulla Astman, der også er Formand for forretningsudvalget, er glad for den måde, beslutningen blev truffet på - via bred enighed i forretningsudvalget.

- Jeg synes der har været en masse gode indlæg - ikke mindst fra jordemødrenes side - der har gjort, at der har været nogen overvejelser om, hvordan får vi den her problemstilling løst, siger Ulla Astman (Soc.Dem.).

Forsiden lige nu