Josefine elsker at lave mad

I uge 28 flokkes madglade børn som aldrig før om madskoler.

Skolekøkkenet på Muldbjergskolen i Hjørring er her i sommerferiens uge 28 omdannet til madskole. Og det summer af aktivitet.

Frokosten, der består af blomkålssuppe med rugbrødstopping, skal forberedes. Cirka 15 børn fordelt i tre grupper snitter blomkål og salat og rører i den store gryde.

- Jeg elsker at lave mad. Det er derfor jeg er med, siger Josefine Søndergaard med et stort smil.

Det er Landbrug og Fødevarer, 4 H og Rema 1000, der for 12. år i træk står bag madskolerne. På landsplan er der hele 161, og det er rekord.

Frivillige instruktører står for at drive skolerne, og programmet og opskrifterne er de samme alle steder.

I løbet af ugen lærer børnene en masse om råvarer. Børnene i Hjørring har været på besøg hos både en grønthandler og en bager. De lærer også god køkkenhygiejne.

En vigtig regel er, at maden skal være sund, og der er også motion på programmet.

Blomkålssuppen bliver nydt med velbehag, for den mad, man selv laver, smager jo som regel godt.

Flere bemærkede dog, at den smagte ret meget af hvidløg, og som en af madskoleeleverne sagde: - Vi har puttet otte fede hvidløg i.


Seneste nyt

fra Nordjylland