Josefsen uenig med Sundhedsministeren

Venstres nordjyske folketingskandidat er lodret uenig med sin partifælle, Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i sagen om statsordineret heroin.

Lars Løkke Rasmussen åbnede forleden op for at Danmark skal kunne give de hårdest ramte narkomaner statsordineret heroin.

- Jeg har hele tiden sagt, at min reservation ikke har været ideologisk forankret. Sundhedsstyrelsen peger i sin rapport på, at de udenlandske erfaringer viser, at der er et klart perspektiv i det her. Og det skal man naturligvis som politiker tage alvorligt, sagde Lars Løkke Rasmussen til Berlingske Tidende.

Men Birgitte Josefsen, vil ikke være med til det.

- Jeg har ikke ændret synspunkt på den sag. Jeg er forsat imod at give statsordineret heroin, skriver hun på blog.tv2nord.dk og uddyber:

- Det kan naturligvis være meget sympatisk, at sige ja til statsordinerede heroin, men der er noget principielt forkert i, at man løser et problem ved at lovliggøre det. Det at give statsordinerede heroin svarer til, at vi gav stærkt alkoholiserede alkoholikere gratis alkohol. Det vil næppe være en ide som man vil tage op i behandling af alkoholikere. Det bidrager jo ikke til løsning på deres problem.