Julemaden afhænger af om du er jyde eller ej

Der er stor forskel på, hvad jyderne og københavnerne spiser, når de skal have julemad.

Julen er en tid hvor mange danskere samler familien, lader julefreden sænke sig og glemmer alt om slankekost. Men hvad vi danskere sætter på julebordet i december, er der stor forskel på, alt afhængig af, hvor i landet vi bor.

Ifølge Danmarks største cateringvirksomhed, Kokken & Jomfruen, som i december når at servere næsten 100.000 julemenuer, ses det tydeligt i ordrebogen, at der er stor forskel på, hvad der mætter en jyde og en sjællænder i december måned.

- Julen er en højtid hvor mange danskere gør en dyd ud af at holde sig til traditionerne, og for de fleste går fornemmelsen af den helt rigtige jul igennem maven. Vi kan næsten ned på en knivsæg forudsige, hvad vi skal kokkerere i Jylland og på Sjælland. Jyderne og fynboerne sværger til gammeldags skinke med grønlangkål, og sjællændere og københavnere foretrækker i særdeleshed andestegen op til jul, siger Henrik Nygaard, indehaver af Kokken & Jomfruen.

Ifølge Henrik Nygaard er der dog én ting, som ikke kan ændres ved. Flæskestegen er og bliver danskernes favorit, når julefreden skal sikres:

- Man kan sige, at grisen samler nationen, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland