Julemarked uden nisser

Et traditionelt julemarked har nisser og glaskugler i bunkevis. Bare ikke på Nørlund Slot. Her er ingen guirlander og papirsklip. Til gengæld er der masser af kunsthåndværk.

Nørlund Slot er på søndag for tredje gang rammen om et julemarked uden julepynt. Markedsnavnet er nemlig et skalkeskjul for en udstilling med kunsthåndværk.

- Måske kan forefindes der en engel, eller et glasjuletræ, men nisser skal man kigge langt efter, siger Sarah Mondrup, Arrangør og ejer af Galleri Himmelfisk i Aalborg.

- Vi vil ikke have nips. Det skal være eksklusivt, og fin kvalitetet, siger den anden arrangør, Kenneth Kragelund fra Restaurant Nørlund.

Sidste år havde 1200 gæster fundet vej til slottet. Denne gang håber man på endnu flere, specielt mænd håber arrangørerne på flere af.

- Der er keramik, glaskunst og smykker. Det interesserer jo nok kvinder mest, men mændene skal jo købe det til dem, siger Sarah Mondrup.

Et sted har julen da sneget sig ind. Restaurent Nørlund, er et spisested med spændende og nymodens mad, men her holder de fast i traditionen.

- Vi har ristede nødder, brændte mandler, stærk Glögg og æbleskiver. Vi tør ikke andet, siger Kenneth Kragelund.

Julemarkedet i Ridderskalen på Nørlund Slot er åbent på søndag fra 11 - 18.