Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Justitsminister skal på parkeringssag

Sagen fra Aabybro Plejehjem,  som ikke kan få en parkeringstilladelse til deres handicapbus, ender nu på Justitsminister Morten Bødskovs bord. Det er det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.Dem.), som beder sin partifælde se på sagen.

Et EU-regulativ bestemmer, at et handicapcertifikat er personligt. Det betyder, at plejehjemmet skal ofre godt 20.000 kroner, hvis man vil kunne gøre brug af handicappladserne som reglerne er i dag.

- Det er jo helt vildt, hvorfor kan vi ikke bare få lov til at betale for en licens til vores bus, så er alle problemerne løst. Nu må vi i stedet parkere på almindelige pladser. Der er langt for de ældre at gå, vores bus er for stor, så der er en masse bøvl, hvilket gør, at vi overvejer at droppe vores udflugter, siger forstander på Aabybro Plejehjem Gitte Petersen.

Bjarne Laustsen opfordrer Justitsministeren til at give plejehjemmet en parkeringstilladelse. I et brev til ministeren skriver Bjarne Laustsen:

- Det virker skørt hvis alle plejehjemsbeboere skal have en tilladelse til 475,00 kr. Det må kunne lade sig gøre at give en tilladelse til plejehjemmet.