LIGE NU:

Justitsministeren opfordrer til, at blokaderne ophæves

Ophæv blokaderne. Sådan lyder opfordringen til de utilfredse chauffører fra justitsministeren, der er uforstående over for chaufførernes aktion.

Justitsminister Lene Espersen (K) opfordrede mandag for anden dag i træk de aktionerende chauffører til at ophæve blokaderne hurtigst muligt.

Samtidig understreger ministeren, at såvel hun som
Justitsministeriet hidtil har haft en god dialog med
chaufførernes og vognmændenes organisationer om virkningerne af de skærpede sanktioner for overtrædelse af køre-hvile-tids-reglerne.

En dialog, der ifølge Lene Espersen har ført til, at hun i to omgange - i oktober 2006 og marts 2007 - har lempet praksis på området. Desuden er der omkring nytår planlagt en samlet evaluering af reglerne, understreger hun.

- Til brug for evalueringen har jeg bedt Rigsadvokaten om i samarbejde med Rigspolitiet at udarbejde en redegørelse for, hvordan reglerne har virket i praksis. Jeg står derfor uforstående over for lastbilchaufførernes aktion. Og jeg opfordrer fortsat de aktionerende chauffører til at ophæve blokaderne hurtigst muligt, siger Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Udtalelsen kommer efter, at embedsmænd fra Justitsministeriet mandag eftermiddag mødtes med de organisationer, der hidtil har deltaget i dialog omkring reglerne.

Formålet med mødet var ifølge Lene Espersen at drøfte den foreliggende situation og sikre, at der fortsat er enighed om at fastholde den aftalte proces for dialogen om sanktionerne på køre-hvile-tids-området, som i øjeblikket afventer den omtalte redegørelse fra Rigsadvokaten og Rigspolitiet.

- Og samtlige organisationer tog på mødet klart afstand fra de igangværende ulovlige aktioner og bakkede op om at fastholde den aftalte dialogproces, siger Lene Espersen.

Samtidig understreger hun, at de skærpede sanktioner for overtrædelse af reglerne om køre- og hviletid er vedtaget af et enigt Folketing i foråret 2005.

- Når vi indførte reglerne, så skyldes det, at det er af helt afgørende betydning for færdselssikkerheden, at
køre-hvile-tids-reglerne overholdes. Sanktionerne for
overtrædelse af køre-hvile-tids-reglerne blev indført, efter at der ved politiets kontroller var konstateret adskillige overtrædelser af reglerne, herunder ved de årlige skibuskontroller. For at komme overtrædelserne til livs hævede et samlet Folketing bødeniveauet væsentligt, ligesom der blev indført hjemmel til frakendelse af førerretten, siger ministeren.

Efterfølgende har transportbranchen ytret ønske om forskellige lempelser af sanktionssystemet, da det var holdningen, at de nye regler ramte for hårdt og skævt.
/ritzau/

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

150816 Blå Kors

Blå Kors: - Vi er klar til kunder fra på mandag i vores genbrugsbutikker

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Til forsiden

Til forsiden