01:31

Foto: Iben Hedemann

Foto: Iben Hedenann

1 af 3

Kæmpe akvarium ramt af revne

Endnu en gang har en ulykke ramt Nordsøens Oceanarium. Onsdag fik en revne i det 4,5 millioner liter store akvarium museet til at lukke for besøgende.

- Det er meget alvorligt. Vi har jo 4,5 millioner liter vand herinde bagved, som meget gerne skulle blive inde på den anden side af ruden, så vi gjorde det i går, at vi lukkede Oceanarium-delen ned, så der ikke kom publikum ind. Sikkerheden kom selvfølgelig i højsædet, siger dykker Simon Madsen til TV2/Nord.

For at mindske trykket på revnen lukkede man halvdelen af vandet ud af bassinet. Vandcirkulationen i bassinet virkede dog ikke.

- Det betød ret hurtigt, at iltprocenten faldt og det er fisk ikke ret gode til at kapere, så vi har arbejdet på højtryk hele dagen for at få vores anlæg igang igen og på at få reetableret vores vandcirkulation, siger Simon Madsen til TV2/Nord.

Nordsøen Oceanariet har været uheldig flere gange. Både brand og huller i glasset har før plaget museet.

- Vi må snart sige, at vi er lidt trætte af uheld her på stedet. Vi har været rigtig uheldige. Nu har jeg været her i syv år, og har faktisk oplevet en tre-fire af de her katastrofer. Jeg håber meget, at det her bliver den sidste, men vi ved det jo desværre aldrig, siger dykker Simon Madsen til TV2/Nord.

Indtil videre er den helt store ulykke udeblevet.

- Vi har haft vores tilsynsmyndigheder til at kigge på det, vores ingeniører til at lave beregninger på ruden, og har faktisk fået go for at åbne som normalt i morgen, siger Simon Madsen til TV2/Nord.