25 glade motionister skal på fem dage køre fra Skagen til København.

Kæmpe cykelprojekt starter i Skagen

Onsdag sætter en flok motionister sig i sadlen i Skagen og kører vorespuls.dk-touren. De skal i første omgang nå til København på fem dage. Men på den lange bane er målet at starte Danmarks største cykelevent for motionister.

Det er vorespuls.dk, som DGI og Nykredit står bag, der arrangerer touren, og målet er en stor, gerne international, breddeidrætsevent i Danmark for den almene cykelmotionist. Men i år sætter 25 prøvekaniner sig i sadlen for på egen krop at prøve strabadserne.

- I DK har vi - indtil nu - især fokuseret på store idrætsbegivenheder i Danmark, for eliten.  vorespuls.dk - touren er et forsøg på at udvikle en ny dimension - at lave en idrætsevent for motionisterne, udtaler DGI?s formand Søren Møller. Han mener, at der derfor er både et behov og et uudnyttet potentiale for en tour, hvor motionisten kan mødes i fællesskabet med andre ligesindede.

Feltet på 25 cykelglade motionister sætter sig i sadlen i Skagen onsdag og cykler dagens etape, der går fra Grenen i Skagen og til Nordkraft i Aalborg. En tur på godt 110 kilometer.

- Vi skal sætte den almindelige motionist og sundheden på dagsordenen. Jeg vil gerne opfordre politikere og idrætsorganisationer i Danmark til fremover at tænke bredden ind, når vi skal tiltrække store idrætsbegivenheder til landet. Med vorespuls.dk - touren tager vi det første skridt i dag, siger Søren Møller.

594 kilometer skal tilbagelægges før flokken når målet i København. Målet på sigt er, at 2000 deltager i cykeleventen om fem år, og 10.000 om 10 år.