LIGE NU:

Kæmpe korstævne samler 600 børn

Flere hundrede børn og unge er i weekenden samlet til Folkekirkens Ungdomskors Landsstævne.

Godt 600 korsangere i alderen 10 til 18 år er samlet i Aalborg i Folkekirkens Ungdomskors Landsstævne. Sammen med seks korledere øver de i fire dage en række sange, som de vil synge til koncerter i Aalborg mandag og tirsdag.

Med i det store børnekor er Line Houmann Korsgaard fra Hasseris Børnekor. Hun synger normalt sammen med 20-25 børn, men i dag er der mange flere der øver.

- Man kan synge flere tostemmede og trestemmede sange, og det er meget sjovere, siger hun.

En af korlederne er Tine Ohrt. Hun underviser 100 børn ad gangen, og det kræver disciplin. Derfor har hun allerede på første øvedag lært børnene om regel nummer et for kor, som hun kalder det.

- Når man er sammen mange mennesker, så må man lave nogle færdselsregler. Så derfor har jeg også nogle korregler. Og den første regel er altså den vigtigste, og det er, at man skal altså være stille, når dirigenten taler, siger Tine Ohrt.

Den regel følger Line Houmann og hendes veninder da også. Altså det meste af tiden.

- Det kommer an på, hvad for en sang, vi skal synge. Hvis det er en, vi synes er god, så er vi stille, men hvis det er kedeligt, så kan vi godt larme lidt, siger Nanna Houmann Korsgaard, der er til korstævne med sin tvillingesøster Line.

Du kan høre, hvad korene har lært, når de holder koncert i Vor Frue Kirke og Markus Kirke i Aalborg klokken 19.30 mandag aften og klokken 19.00 tirsdag aften på Nordkraft.