LIGE NU:

Kæmpevindmøller på vej til Sdr. Saltum

Jammerbugt Kommune fik 14 indsigelser mod forslaget, der skal behandles næste fredag.

Jammerbugt Kommune vil opføre to kæmpevindmøller på 127 meter ved Saltum Kær. De skal erstatte de små vindmøller, der allerede står på stedet. Det har fået beboerne i Sdr Saltum til at protestere mod kommunens forslag. Høringsfristen udløb tirsdag, og det blev til 14 indsigelser fra Borgerforeningen og beboerne.

Mister en halv million kroner
Gårdejer Torben Bergmos købte sin ejendom for halvandet år siden. Han har brugt tiden på at sætte den i stand, men står nu til at miste en stor del af ejendomsværdien. Over en halv million kroner, mener han.
De nye møller er tre gange større, end de der allerede står ved Saltum Kær. Torben Bergmos bor 517 meter fra stedet, hvor de skal stå. Altså kun 17 meter længere end den grænse på 500 meter som miljøstyrelsen har fastlagt.

Ingen dokumentation for støjgener
Ifølge Henrik Møller, der er professor i akustik ved Aalborg Universitet, findes der endnu ingen forskning, der dokumenterer støjgenerne fra vindmøller. Han arbejder dog på et projekt, som skal kortlægge præcis det område. Miljøstyrelsen har ikke nogen indsigelser imod at opføre kæmpevindmøller på fastlandet, og det bekymrer Henrik Møller.

- Man er nødt til at vente og se, hvad der sker. Man kan ikke på forhånd bestemme, hvad resultatet skal være, når man er i gang med noget forskning, siger han.

Beslutningen er taget
Regeringens energiprogram tvinger Jammerbugt Kommune til at opføre de store vindmøller. Men Torben Bergmos og Borgerforeningen i Sdr Saltum føler sig forbigået af kommunen. De mener, at beslutningen om placeringen af møllerne er taget for længst. Det afviser formand formanden for Teknik & Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune dog, men siger alligevel, at vindmøllerne er på vej til Saltum.

- Det skulle være mærkeligt, hvis der skulle dukke noget op, som gør, at vi er nødt til at tage planlægningen af dagsordenen, men det er aldrig til at vide.

Teknik & Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune behandler forslaget på næste fredag.

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden