LIGE NU:

Kærligheden blomstrer stadig efter 60 års ægteskab

I første afsnit af vores nye serie om ”gammel kærlighed” møder vi Jytte og Flemming. Efter 60 års ægteskab tager de stadig til seniordans en gang om ugen for at mærke kærligheden til hinanden.

Det er ikke mange, der kan prale af at have været gift i mere end 60 år. Men det kan Jytte og Flemming Jensen fra Hals. De mødte hinanden første gang i starten af halvtredserne som purunge teenagere.

Glider sådan noget ikke bare sådan af sig selv? Og så lige pludselig så får du en sovekammerat, og så kører toget

- Jeg var jo 14 år, første gang jeg mødte Flemming. Han kendte mine brødre og kom tit og spillede rundbold, fortæller Jytte til TV2 Nord.

De to teenagere havde på daværende tidspunkt ingen anelse om, at de skulle komme til at spendere resten af livet sammen. Faktisk var Jytte i første omgang ikke engang særlig interesseret, fortæller hun.

- Din fine, hvide, dyrebare trøje havde du givet til min bror, det ved jeg godt, siger hun og vender sig grinende mod Flemming, velvidende, at det var et forsøg på at imponere hende.

- Det var for at blive inviteret med hjem, konstaterer Flemming tørt.

De to endte dog først som kærester og senere som ægtefolk. Sidste år fejrede de diamantbryllup. Som undertegnede sidder og interviewer dem hjemme i huset i Hals, er det da også tydeligt, at de to kender hinanden ud og ind efter så mange år, da jeg spørger, hvornår de blev gift.

- 9. april, 1955, lyder svaret i kor fra de to.

Men hvordan står det så til med kærligheden, når man som Flemming og Jytte har været gift i længere tid, end den gennemsnitlige dansker har været i live?

- Det kører faktisk, ligesom det gjorde for 30 år siden. Den blomstrer jo endnu, fortæller Flemming.

- Vi rører jo hinanden hele tiden, og man får det også et lille kys både tidligt og sent. Så det er jo nok sådan, det skal være, fortæller en storsmilende Flemming, mens Jytte bag hendes nervøse smil mest af alt ligner en, der synes hendes mand er lidt pinlig at høre på.

De har begge haft travlt med børn og arbejde igennem det meste af livet. Derfor er pensionisttilværelsen blevet stedet, hvor de igen har fundet tid til hinanden. Blandt andet derfor danser de seniordans sammen cirka en gang om ugen. For som Jytte siger:

- Vi sætter stor pris på at kunne lave ting sammen.

For dem er det ikke overraskende, at de endte med at bruge livet i fællesskab. Selvom det ikke nødvendigvis var kærlighed ved første blik så tog det ene det andet, og de er i dag lykkelige for, at de mødte hinanden.

- Vi spekulerede nok ikke så meget over, om vi skulle ende sammen, da vi var unge. Det er bare kommet sådan hen ad vejen, fortæller Jytte.

- Glider sådan noget ikke bare sådan af sig selv? Og så lige pludselig så får du en sovekammerat, og så kører toget, slutter Flemming.