Kært kirketårn udskiftet

Kirketårnet har stået ved Ørum Kirkes side siden 1961. Men flere års regn og dårlig ventilation har skadet træet i så høj grad, at det var begyndt at rådne flere steder. Foto: Kim Christiansen

Kirketårnet i Ørum blev tirsdag udskiftet på grund af råd.

Kirketårnet har stået ved Ørum Kirkes side siden 1961. Men flere års regn og dårlig ventilation har skadet træet i så høj grad, at det var begyndt at rådne flere steder. Derfor besluttede byens menigshedsråd at udskifte tårnet.

- Kirken betyder jo meget for vores by, så vi blev nød til at udskifte tårnet, siger formand for menigshedsrådet Else Marie Pedersen.

Det var to firmaer for Løkken, der stod for projektet. Og selvom dagens ellers omfattende udskiftning kun tog to timer har projektet været undervejs i længere tid.

- Det er stort for os, og vi har da også arbejdet på det i over en måned, siger Per Bundgård, der er tømrermester.

Klokken, der er fra 1969, bliver monteret på det udskiftede kirketårn inden for få dage. Og så kan de to forhåbentligt danne par i mange årtier.

- Det skulle gå hurtigt, så vi pressede udskiftningen ind mellem konfirmationerne og et bryllup. Men nu er vi fremtidssikret, siger Else Marie Pedersen.

Forsiden lige nu