03:36

Foto: Lone Vad Dam

Foto: Lone Vad Dam

1 af 3

Kalv født med to hoveder

Søndag kom en kalv med to hoveder til verden med kejsersnit på en lokal gård i Mariagerfjord Kommune. Det er helt unikt og sker kun to til tre gange om året på verdensplan.

Eleverne på Arden Skole får mandag mulighed for at se noget helt specielt. Skolens naturvejleder Mikkel Rødvig har nemlig taget en kalv med to hoveder med.

På en lokal gård i nærheden af Arden fødte en ko tvillinger ved kejsersnit søndag. Den ene af tvillingerne havde to hoveder, hvilket er helt specielt, da det kun sker to til tre gange om året på verdensplan. Den to-hovede kalv overlevede ikke, men koen og tvillingen, der er normal, har det godt.

- Det er normalt, at den ikke overlever fødslen, og hvis den overlevede, ville den ikke klare den længe. Den ville ikke kunne få føde i sig, siger Mikkel Rødvig.

Han har fået kalven foræret, så han kan bruge den til formidling. I dag har han den med på Arden Skole, så de elever der har lyst, kan se den sjældne skabning.

- Det er på ingen måde for at lave et freakshow. Vi vil bruge den til at vise børnene at livet er unikt og smukt - og nogle gange går det galt, siger Mikkel Rødvig og fortsætter:

- Den er fuldt udviklet med to hjerner og fire øjne og en hel krop. Den er vokset sammen ved kæben.