Foto: TV2/Nord

Kandidater afviser at betale for Limfjordsforbindelse

De vil gerne have en forbindelse mere over eller under Limfjorden - flertallet af de nordjyske kandidater til kommunalvalget. Men de vil ikke være med til at betale.

Det fortæller DR Nordjylland.

- Nej det er vi ikke, for det overordnede vejnet er statens opgave, siger John G. Nielsen på vegne af Venstre i Aalborg Byråd.

DR har spurgt alle nordjyske kandidater i kommunerne nordenfjords om, hvor enig eller uenig de er i at "Min Kommune bør være med til at finansiere en tredje Limfjordsforbindelse?"

Overvægt af modstand i alle kommuner I alle kommuner er der en overvægt af modstand mod at lette på pengekassen. Selv i Aalborg er der en lille overvægt

- Det er en statslig opgave, siger den konservative spidskandidat til Aalborg Byråd Thomas Krarup til DR Nordjylland.

Afvisningen er mest markant i Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring hvor tre ud af fire kandidater afviser at være med til at finansiere en tredje Limfjordsforbindelse.

Borgmesterkandidat vil bidrage symbolsk I Jammerbugt er seks ud af ti imod. Venstres spidskandidat og borgmester Mogens Gade, der ellers er en meget ivrig fortaler for en tredje forbindelse, er kun med på at lette ganske lidt på indholdet i lommelæderet.

- Hvis det drejer sig om et symbolsk beløb for eksempel en million kroner, så kunne vi godt være med på det. Men drejer det sig om et større beløb i forhold til indbyggertal så finder jeg det ikke realistisk, siger han.