LIGE NU:

Kaotisk lillejuleaftenstrafik i vente

Sneplovene arbejder på livet løs torsdag morgen, men fygning får det hurtigt til at se som ud, som om de ikke har været der.  

Den store rejsedag lillejuleaftensdag bliver en brydsom og tålmodighedskrævende affære for trafikanterne på de danske veje.
  Snevejr med fygning trak natten igennem op over Syd- og Sønderjylland, Østjylland og videre til Fyn, Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm. Kun det nordlige Jylland er blevet forskånet.
  - Vejene ser hvidere ud, end jeg havde frygtet for et par timer siden, siger vagthavende i Vejdirektoratet, Kristian Mody, tidligt torsdag morgen.
  - På Sjælland er det, som om snevejret bare roterer. Sneplovene arbejder på livet løs, men fygningen får det hurtigt til at se ud, som om de ikke har været der. Mange biler er kørt i grøften, og lastbiler knækket sammen mellem førerhuset og påhænget. Ingen større veje er dog lukkede, og der er ikke meldinger om større uheld, siger Kristian Mody.
  Midt- og Vestsjællands politi oplyser, at man natten til torsdag måtte rekvirere en firhjulstrækker fra forsvaret til at assistere en ambulancekørsel fra Snertinge ved Holbæk.
  På Fyn åbnede politiet onsdag aften for begge spor på den fynske motorvej, efter at det ene spor havde været lukket på grund af spejlglatte kørebaner. Det betød, at det tog flere timer at køre over øen, og mange bilister parkerede i frustration deres køretøjer på rastepladserne og gik derfra til fods.
  Genåbningen skyldes, at temperaturen er steget tilpas meget til, at vejsaltet atter har virkning.
  Værst tegner situationen torsdag og fredag til at blive på Bornholm, der får de største snemængder med fygning, fortæller den vagthavende meteorolog hos DMI.
  DSB oplyser, at man på grund af vejret skærer ned på regionaltogstrafikken i hele landet lillejuleaftensdag. Det medfører til gengæld, at intercity- og intercity-lyntogstrafikken ikke ventes at blive berørt.
  Udsigten til mere sne og problemer på vejene fik onsdag rekordmange mennesker til at tage toget. 40.000 passagerer klemte sig sammen i togene mellem landsdelene - mange af dem stående hele vejen.