Bladt Industries, som blandt andet har vindenergi som et af sine kerneområder, er blevet opkøbt af en kapitalfond. Foto: TV2/Nord

Kapitalfond køber Bladt Industries

Entreprenørvirksomheden Bladt skifter hænder. Selskabet skal nu vokse - og de ansatte beholder jobbet.

Den nordjyske entreprenørvirksomhed Bladt Industries er blevet solgt til den nordiske kapitalfond Nordic Capital Fund VII.

Bladt, der har hovedsæde i Aalborg, er en entreprenørvirksomhed med speciale i store og komplekse stålkonstruktioner. Selskabets kerneforretningsområder er vind- og vedvarende energi, olie- og gasenergi samt infrastruktur.

- Vi ser frem til at støtte selskabet i at vokse dets forretning i nye geografier og konsolidere dets markedsposition yderligere, siger Lars Terney fra NC Advisory, rådgiver for Nordic Capital, i en kommentar til opkøbet.

Hos Bladt er direktør Peter Rindebæk tilfreds med, at Nordic Capital kommer til at eje selskabet.

- Vi er sikre på, at Nordic Capital har ressourcerne til at støtte os i vores fortsatte fokus på at opfylde stadigt stigende markeds- og kundekrav, specielt indenfor offshore vind sektoren, som forventes at vokse væsentligt i de kommende år, siger Peter Rindebæk.

De ansatte på selskabet i Aalborg blev orienteret om overtagelsen torsdag - og Lars Terney understreger, at de ansatte ikke skal være bange for at blive fyret.

- Nordic Capital ønsker at vokse Bladts forretning yderligere. I den forbindelse er det vores forventning, at nye arbejdspladser vil blive skabt både i Danmark og i udlandet, siger han og påpeger, at Peter Rindebæk fortsætter i selskabet.

Hverken selskab eller fond vil oplyse, hvor mange penge der skifter hænder i forbindelse med købet.

- Det er min opfattelse, at prisen er attraktiv for både køber og sælgere, ellers var transaktionen jo ikke blevet til noget, men parterne er blevet enige om ikke at offentliggøre prisen, siger Lars Terney.

Bladt Industries er ikke en lille entreprenørvirksomhed. Sidste år lå omsætningen i selskabet på 1,7 milliarder kroner, og overskuddet endte før renter og skat på 164 millioner.

/ritzau/