Landbetjenten på Læsø fik kaptajn på grundstødt skib til at puste i alkometer. Arkivfoto

Kaptajn mistænkt for spritsejlads

Kaptajnen på et stort hollandsk fragtskib var mistænkt for at være beruset, efter at skibet mandag aften kom ud af kurs og grundstødte ved Læsø.

Det 133 meter lange Dongeborg var på vej nordover og med kurs mod Agadir i Marokko med træprodukter, da det mandag aften gik galt vest for Læsø. I radioen lød kaptajnens stemme snøvlet, og Søværnets Operative Kommando (SOK) bad derfor politiet om at rykke ud for at undersøge, om han var fuld.

Men det glippede med at få beviser for mistanken, oplyser lokalpolitiet i Frederikshavn.

Det var nemlig umuligt at få kaptajnen i land, og det lykkedes heller ikke at få en læge ud til skibet for at få taget blodprøven.

Tidligt tirsdag morgen kom landbetjenten fra Læsø ud til fragtskibet, og et pust i alkometeret viste da 0,7 promille. Denne prøve er imidlertid kun et pejlemærke. Beviset kan man først få ved at tage en blodprøve, men det viste sig altså umuligt at få de nødvendige dråber tappet ud af
kaptajnen i tide, oplyser lokalpolitiet.

Kaptajnen har i stedet fået en bøde for ikke at være tilstrækkelig agtpågivende i sin sejlads. Dongeborg skal nu til Ålbæk Bugt, hvor dykkere skal kigge på skibets bund, før det får lov til at sejle videre, oplyser SOK.

I øvrigt har flere tilfælde med grundstødte fragtskibe udløst domme til kaptajner, fordi de vist sig at være fulde.