En af de savnede fra det norske Herculesfly, der er styrtet ned under en øvelse, har tidligere fløjet i Aalborg. Foto: TV2/Nord

Kaptajn på Hercules har fløjet i Aalborg

En af de savnede, der var ombord på det norske Herculesfly, der er styrtet ned under en øvelse, var i to år tilknyttet flyvestation Aalborg.

Norske Ståle Garberg er en af de fem savnede efter ulykken, hvor et norsk Herculesfly er styrtet ned, mens det under en øvelse var på vej fra Evenes i Norge til Kiruna i Sverige.

Den norske kaptajn boede i 2009 og 2010 i Aalborg, hvor han var tilknyttet Air Transport Wing Aalborg.

- Vi kender ham rigtig godt, og han er en god kammerat, så vi er selvfølgelig meget nervøse og bekymrede. Vi ved ingenting lige nu, men vi håber det bedste, siger oberst Søren Andersen, chef for Air Transport Wing Aalborg.

Ståle Garberg var tilknyttet flyvestationen, da man havde brug for en erfaren pilot, og her blev han omskolet til at flyve en nyere type Herculesfly, som var taget i brug i Danmark, men som først senere kom til Norge.

Det er bekræftet, at det norske fly er styrtet ned i det nordlige Sverige, men det er endnu ikke lykkedes at finde flyet eller dets besætning.

Flere danske helikoptere var med i øvelsen i Norge, og har deltaget i eftersøgningen Herculesflyet.