Skumfest til årets karneval. Foto: Anne Christensen

Tusindvis af mennesker men foreløbig får anholdelser for politiet. Foto: Jesper Lange

1 af 2

Karneval med 17 anholdelser

Indtil videre har der været god stemning, men foreløbig er det blevet til 17 anholdelser til Nordeuropas største karneval i Aalborg. En betjent er blevet tildelt en skalle. Opdateret 19.45.

Politiets seneste opdatering viser at der har været 17 anholdelser til karnevallet i Aalborg.

2 blev anholdt på Badehusvej, da de blev antruffet i Forsvarets ørkenuniformer, det skal nu undersøges videre, hvordan de er kommet i besiddelse af uniformerne. Andre er blevet anholdt i forbindelse med mindre slagsmål.

Blandt andet blev to anholdt på Vesterbro-bodega for at overtræde ordensbekendtgørelsen. I forbindelse med anholdelsen blev en betjent tildelt en skalle, hvilket resulterede i en sigtelse for vold mod tjenestemand i funktion.

En eftersøgt person blev også anholdt i Kildeparken. I forbindelse med denne anholdelse blev en betjent ramt i hovedet af en genstand.

- Jeg har fået meldinger tilbage fra de politifolk, der har overvåget de tre karnevalsoptog om, at der generelt har været en glad stemning i formiddags, siger Christian Brinck fra Nordjyllands Politi.

Der har også været mindre tilskadekomster, hvor deltagere er faldet i glasskår.

Politiet oplyser også at flere borgere har været generet af den helikopter, som politiet har i luften under karnevallet.

- Vi beklager de gener, som den giver, men helikopteren er en god støtte for vores arbejde. Den giver os et godt overblik og støtter vores efterforskning, siger lederen af politiets indsats i karnevallet, vicepolitiinspektør Poul Severinsen.