02:24

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Karnevalstals-mand om voldtægts-sager: - Det må ikke ske

Årets karneval i Aalborg bliver skæmmet af de anmeldelser om voldtægt og voldtægtsforsøg, der er kommet lørdag og søndag. Nu skal Aalborg Karneval se på, hvad man kan gøre, for at forhindre, det gentager sig.

Fra lørdag eftermiddag til søndag morgen har Nordjyllands Politi modtaget anmeldelser om tre voldtægter og to voldtægtsforsøg i forbindelse med Aalborg Karneval, hvor op mod 65.000 feststemte mennesker travede udklædte gennem Aalborg.

Politiet kender identiteten på flere af de formodede gerningsmænd og søndag klokken 13 meldte en af disse sig selv på politigården i Aalborg.

For Reimar Ivang, der er talsmand for Aalborg Karneval gør nyheden om de fem anmeldelser indhug i den glæde, der ellers har været over et veloverstået karneval.

- Det tager noget af lysten til at arrangere karneval, og det er noget, vi skal se, om vi kan undgå fremover, siger han og fortsætter.

- Det skal ikke ske. Det må ikke ske! Vi må prøve at kigge indad og finde på noget, vi kan gøre fremadrettet.

Aalborg Karneval skal nu sammen med politi, beredskab og andre myndigheder arbejde på en løsning, der kan forhindre en gentagelse.

- Det er jo desværre igen situationen, hvor de få ødelægger det for de mange, og det skal vi prøve at undgå, siger Reimar Ivang.