03:25

Foto: Ivan Bitsch

1 af 2

Kattepine i Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommune har opsagt en aftale med Kattens Værn - og det betyder at vilde katte indtager byen.

Der blev advaret mod en regulær katte-invasion, da Mariagerfjord Kommune for to år siden stoppede samarbejdet med Kattens Værn. Vi fik ret, siger kritikerne i dag.

-Det er et kæmpe problem. Der går ikke en uge, uden at vi får katte ind. Det er et rigtigt dårligt sted at spare. Jeg kunne forstå det, hvis der var tale om en halv million kroner i kommunebudgettet, men det er altså kun cirka 30.000 kroner, siger Anita Sønderup, der bor i Hobro og også arbejder i Kattens Værn.

Det tidligere samarbejde mellem kommunen og Kattens Værn betød, at der kunne være et vist antal katte i byen, for kommunen betalte for at få kattene indsamlet, kastreret og steriliseret - hvorefter de blev sat ud igen.

-Der er ingen, der siger at man skal aflive kattene. De bekæmper jo også rotter og andre skadedyr i byen, siger Anita Sønderup.

-Vi betragter ikke overflod af katte som en kommunal opgave og skrider kun ind, når der er tale om skadedyrslignende forhold, siger Poul Møller, leder af miljøafdelingen i Mariagerfjord Kommune.

Kattepinen bliver taget op på næste møde i teknikudvalget i Mariagerfjord Kommune.