Hvis du synes, at vejret på det seneste har været temmelig vådt, så er det korrekt - Nordjylland har rekord i regn. Arkivfoto Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Kedelig rekord: Det har regnet mest i Nordjylland

Hvis du synes, at vejret på det seneste har været temmelig vådt, så er det korrekt - Nordjylland har rekord i regn.

Nordjylland er lige nu indehaver af intet mindre end en regn-rekord. Det meddeler DMI, der kan oplyse, at der de seneste to døgn er faldet mellem 50 og 60 mm regn mange steder.

Til sammenligning falder der i gennemsnit 99 mm i hele august.

Og højeste målte nedbørssum er målt i Nordjylland. Hele 63,5 mm er der målt her.

Og den mængde står i stor kontrast til de sydlige egne af landet, hvor der mange steder kun er faldet 1 mm eller mindre.

Ifølge meteorologerne er der de næste dage ingen grund til at lægge regntøjet for langt væk, for ifølge TV2 Vejret kommer der en regnfuld nat, efterfulgt af en våd weekend meteorologisk set. DMI melder om regn lokalt mellem 25 og 35 mm på bare seks timer og opfordrer derfor til, at være opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes.

Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.

01:01

Se vejrudsigten for Nordjylland de næste dage

Luk video