LIGE NU:

Kender du en ildsjæl? Fond nedlægger sig selv og uddeler 375.000 kroner

Efter 27 år er det slut. Nordjyske Service Sparekassers Idrætslederpris nedlægger sig selv og uddeler de sidste 375.000 kroner.

Festen slutter med et brag, når Nordjyske Service Sparekassers Idrætslederpris uddeles for allersidste gang over de næste måneder. Den selvejende fond nedlægger nemlig sig selv og det betyder, at alle 375.000 kroner fonden har på kontoen, skal deles ud – i 75 portioner á 5000 kroner stykket.

- Fondens formål har altid været at give frivillige ledere inden for forening- og ungdomsarbejde et ekstra skulderklap for deres uundværlige indsats i hverdagen. Derfor glæder vi os også til at kunne hylde hele 75 ildsjæle fra hele region Nordjylland – og give dem en ekstra tak for deres indsats, udtaler Einar Larsen, som er repræsentant for fonden i en pressemeddelelse.

100 priser uddelt

Fonden har eksisteret siden 1981 – og har uddelt priser siden 1993. Siden dengang er det blevet til cirka 100 prisuddelinger til frivillige fra alle slags organisationer og foreninger med fokus på idræt.

- Der er ingen tvivl om at noget af det, der gør foreningslivet i Danmark unikt er de enorme frivililge kræfter som hver eneste dag lægger en uvurderlig indsats for alle andre. Det er noget det vi bryster os af – og som de kigger misundeligt efter i udlandet. Men det er også et af de elementer vi skal huske at sætte pris på – og ikke tage for givet i vores foreninger. Derfor er det vigtigt at vi hjælper hinanden med at påskønne arbejdet – og sige tak når vi kan, udtaler Einar Larsen i pressemeddelelsen.

Kom med din indstilling nu

Og nu slutter fonden altså livet med at uddele massive 75 priser mere. Priser, der går direkte til nordjyske ildsjæle, og som DGI, DFIF og DIF , der står for uddelingen, søger indstillinger til.

Og det kan alle foreninger samt enkeltpersoner, der er tilknyttet foreninger under de tre idrætsorganisationer, gøre.

Og det er bare med at komme i gang. Alle indstillinger vil blive vurderet allerede 4. februar – men også igen den 25. februar og 10 marts hvorefter de allersidste priser i fondens historie bliver uddelt.