LIGE NU:

Kent føler sig glemt

Det jyske derby mellem AaB og AGF er ikke hvad det har været, og det er til dels mediernes skyld mener Kent Nielsen

Højspændte og intense opgør der afgjorde styrkeforholdet mellem Jyllands to store klubber. Sådan lød opskriften tilbage i tiden, men i de senere år har både andre klubber og et svingende niveau gjort det jyske derby mellem AaB og AGF til lidt af en fuser.

- De senere år har ingen af holdende været på toppen, hvilket naturligvis forklarer en del om den manglende interesse. Og før det havde de to hold hver deres periode, hvor det gik godt, så vi skal efterhånden en del år tilbage før det var rigtig sjovt, siger Kent Nielsen.

Den skæbne er også overgået mange andre store hold. I England har hold med stor tradition, men svingende formkurve, i modsætning til AGF og AaB formået at bevare hypen omkring opgørerne mod lokalrivalerne. Og det burde også kunne lade sig gøre i Danmark, mener Kent Nielsen.

- I mine øjne er der et alt for ensidigt fokus østpå, altså kampene mellem Brøndby og FC København. Det er som om medierne har glemt, hvilken historie der er mellem AGF og AaB. I England går man op i historien om kampene, og det gavner både medier og klubber, da historien er med til at gøre kampene interessante, forklarer Kent Nielsen.

Han var selv en del af opgørene i sin tid i AGF. Nu må han se til fra sidelinjen, når endnu en udgave af kampen afvikles i morgen aften kl.19.00. En af dem der kan påvirke udfaldet på banen håber nordjydernes gode stime kan give sig udslag i endnu en sejr.

- AGF kommer med et par nederlag, mens vi er sprængfyldte af selvtillid. Så vi skal ud og kyse dem og vise at her i Aalborg går det godt, og så kan det måske være med til at give os endnu en sejr, forklarer Jakob Ahlmann.