LIGE NU:

KL: Kun et års erstatning til Maul

Juridisk chefrådgiver siger, at den fyrede skoleleder ikke har krav på et tocifret millionbeløb.

Kontorchef Karsten Thystrup fra Kommunernes Landsforening, der er rådgiver for Vesthimmerlands Kommune i sagen om fyringen af skoleleder Kaare Maul fra Strandby skole, siger, at Maul højst har krav på et års løn i erstatning.

- Det er praksis i de sager, man kan sammenligne med, og hvis Maul kræver mere, så vil kommunen stå godt i en eventuel retssag, siger Karsten Thystrup til TV2/Nord.

Kontorchefen var mandag i Aars for at rådgive kommunen om, hvordan den skal forholde sig til det erstatningskrav, som Kaare Maul gennem sin advokat har bebudet, at man vil rejse for uberettiget afskedigelse.

- Men som jeg vurderer sagen, så kan der slet ikke blive tale om et millionbeløb af den størrelse, som har været fremme i pressen. Praksis er et års løn, og i tilfældet med Kaare Maul skal man yderligere fratrække tre måneders løn, som han allerede har fået udbetalt, siger Karsten Thystrup.

Hverken borgmester Jens Lauritzen eller den konservative leder Knud Kristensen vil kommentere om kommunen vil tage en retssag eller forsøge at indgå forlig med Kaare Maul. De vil ikke udtale sig før byrådet har behandlet sagen på torsdag.