Klager over statsadvokat

Statsadvokaten i Aalborg kan fortsat ikke finde ud af, om der skal laves en undersøgelse af politiets håndtering af et 112-opkald den 27. august i år. Derfor bliver der nu klaget over hende til Justitsministeren og rigsadvokaten.

Statsadvokaten i Aalborg kan fortsat ikke finde ud af, om der skal laves en undersøgelse af politis håndtering af et 112-opkald den 27. august i år.

Den dag lå en 37-årig kvinde bevidstløs på Saltumvej i Aalborg Øst. En forbipasserende ringede til politiet for at få hjælp, men de afviste at sende en ambulance. Kvinden døde 1 ½ time senere i sit hjem.

Efterfølgende klagede Dick Sørensen fra København over politiet indsats. Det er statsadvokaten i Aalborg, Else Mette Cassøe, som skal tage stilling, om der skal laves en større undersøgelse af sagens forløb. Her to måneder senere har hun stadig ikke fundet ud af, om der skal laves en undersøgelse.

- Jeg føler hun har syltet sagen. Det er simpelthen for dårligt, at hun endnu ikke har taget stilling til, om der skal iværksættes en strafferetlig efterforskning eller ej, siger Dick Sørensen til TV2/Nord.

I en skrivelse den 30. september til rigsadvokaten skrev Else Mette Cassøe ellers, at en afgørelse var tæt på.

- Jeg går i øjeblikket og venter på nogle oplysninger. Først da kan jeg træffe en beslutning om, hvorvidt der skal laves en undersøgelse af forløbet den dag, siger statsadvokat Else Mette Cassøe til TV2/Nord.

Hun vil ikke komme nærmere ind på, hvad nogle oplysninger dækker over, men ifølge hende kan de komme, hvornår det skal være.

- Min tålmodighed er brugt op. Derfor klager jeg nu til justitsministeren og rigsadvokaten over Else Mette Cassøes indsats, siger Dick Sørensen.

Klagen tager statsadvokaten med ophøjet ro.

- Jeg vil også gerne have sagen afsluttet så hurtigt som muligt. Derfor tager jeg det helt roligt, at der nu er blevet klaget over min håndtering af sagen, siger Else Mette Cassøe.

Det er endnu uvist, hvad justitsminister Brian Mikkelsen (Kons.) vil gøre i sagen.